Tämä herkullinen juustokakku on uusimmasta Yhteishyvän Ruokamaailmasta bongattu. Kakkuun sopii hyvin myös muut marjat, kaudesta riippuen. Oli mielestäni tosi helppo tehdä, eikä varmaan monessa kohdassa voi mennä pieleen. Ainut mikä jäi harmittamaan oli tuo pinnalle noussut rasva :( Ehkä ensi kerralla pistän hiukan vähemmän margariinia. Teen kuitenkin varmasti uudestaankin, hyvää oli!
Mustikkajuustokakku
Pohja
150g margariinia
1/2dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä
Täyte
500g maitorahkaa
200g ranskankermaa
3 kananmunaa
2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
2rkl perunajauhoja
250g mustikoita
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten.
Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti.
Sekoita täytteen ainekset (esim. puuhaarukalla tai lusikalla)
Sekoita joukkoon mustikat.
Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada täyte päälle.
175 astetta, 1h