Tämä herkullinen juustokakku on uusimmasta Yhteishyvän Ruokamaailmasta bongattu. Kakkuun sopii hyvin myös muut marjat, kaudesta riippuen. Oli mielestäni tosi helppo tehdä, eikä varmaan monessa kohdassa voi mennä pieleen. Ainut mikä jäi harmittamaan oli tuo pinnalle noussut rasva :( Ehkä ensi kerralla pistän hiukan vähemmän margariinia. Teen kuitenkin varmasti uudestaankin, hyvää oli!

Mustikkajuustokakku

Pohja

150g margariinia

1/2dl sokeria

1 kananmuna

3dl vehnäjauhoja

1-2 rkl vettä

 

Täyte

500g maitorahkaa

200g ranskankermaa

3 kananmunaa

2dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

2rkl sitruunamehua

2rkl perunajauhoja

250g mustikoita

 

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten.

Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti.

Sekoita täytteen ainekset (esim. puuhaarukalla tai lusikalla)

Sekoita joukkoon mustikat.

Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada täyte päälle.

175 astetta, 1h