Tämän kakun tein itselleni äitienpäiväksi.
Ehdottomasti mun lemppari hyydytetyistä kakuista, ja onkin melkeinpä kaikissa meidän juhlissa "pakollinen" tarjottava.
Valkosuklaa-tuorejuusto kakku
Pohja:
200g digestive keksejä
80g voita
Täyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
2dl sokeria
250g valkoista suklaata
2tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä (+n. 1,5dl vettä)
3dl kuohukermaa
1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan päälle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10min.
3. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, ja sokeri tasaiseksi. Lisää valkosuklaa.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
6. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan keksimurupohjan päälle.
7. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa n. 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
8. Koristele kakku.