Tämän kakun tein itselleni äitienpäiväksi.

Ehdottomasti mun lemppari hyydytetyistä kakuista, ja onkin melkeinpä kaikissa meidän juhlissa "pakollinen" tarjottava. 

 

1245136137_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Valkosuklaa-tuorejuusto kakku

Pohja:

200g digestive keksejä

80g voita

 

Täyte:

300g maustamatonta tuorejuustoa

3 kananmunaa

2dl sokeria

250g valkoista suklaata

2tl vaniljasokeria

6 liivatelehteä (+n. 1,5dl vettä)

3dl kuohukermaa

 

1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos    leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan päälle.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10min.

3. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, ja sokeri tasaiseksi. Lisää valkosuklaa.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi.

5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

6. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan keksimurupohjan päälle.

7. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa n. 5 tuntia tai seuraavaan päivään.

8. Koristele kakku.