No niin, tästä se alkaa!
Blogin pääsee itseoikeutetusti aloittamaan sen nimikkokakku, tuon taivaallista, joka nimensä mukaan on todella taivaallista. Ulkonäkö ei tällä kertaa ole kovin kaunis, mutta maku sitäkin parempi. Kakun juju piilee sen runsaassa kahvi-konjakki kostukkeessa. Tämä kakku vaatii vetäytymiseen runsaasti aikaa. Mielestäni on parhaimmillaan vasta parin päivän päästä kostuttamisesta.
Reseptin alkuperästä en tiedä, itse sain sen anopiltani.
TUON TAIVAALLISTA
eli kahvin makuinen mehevä kakku
175g voita
2dl sokeria
3 munaa
1tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja
Kahvikostuke:
4dl kuumaa vahvaa kahvijuomaa
2dl sokeria
2rkl konjakkia tai punssia
3dl kermaa
vaniljasokeria
suklaalastuja
1. Vaahdota voi ja sokeri hyvin
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten
3. Sekoita jauhot ja lisää taikinaan varovasti käännellen
4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan, paista 175 asteessa n.45min.
5. Sulata sokeri kahvijuomaan, lisää konjakki tai punssi. Kostuta jäähtynyt kakku vuoassaan.
6. Peitä vuoka ja nosta se vähintään vuorokaudeksi kylmään.
7. Koristele kermavaahdolla ja suklaalastuilla juuri ennen tarjoilua ja nauti!