No niin, tästä se alkaa!

Blogin pääsee itseoikeutetusti aloittamaan sen nimikkokakku, tuon taivaallista, joka nimensä mukaan on todella taivaallista. Ulkonäkö ei tällä kertaa ole kovin kaunis, mutta maku sitäkin parempi. Kakun juju piilee sen runsaassa kahvi-konjakki kostukkeessa. Tämä kakku vaatii vetäytymiseen runsaasti aikaa. Mielestäni on parhaimmillaan vasta parin päivän päästä kostuttamisesta.

Reseptin alkuperästä en tiedä, itse sain sen anopiltani.

1245002825_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1245002870_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

TUON TAIVAALLISTA

eli kahvin makuinen mehevä kakku

 

175g voita

2dl sokeria

3 munaa

1tl leivinjauhetta

3dl vehnäjauhoja

 

Kahvikostuke:

4dl kuumaa vahvaa kahvijuomaa

2dl sokeria

2rkl konjakkia tai punssia

 

3dl kermaa

vaniljasokeria

suklaalastuja

 

1. Vaahdota voi ja sokeri hyvin

2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten

3. Sekoita jauhot ja lisää taikinaan varovasti käännellen

4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan, paista 175 asteessa n.45min.

5. Sulata sokeri kahvijuomaan, lisää konjakki tai punssi. Kostuta jäähtynyt kakku vuoassaan.

6. Peitä vuoka ja nosta se vähintään vuorokaudeksi kylmään.

7. Koristele kermavaahdolla ja suklaalastuilla juuri ennen tarjoilua ja nauti!